ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

για οποιαδήποτε απορία, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας
Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΜΑΜΑ

Η εγκυμοσύνη αποτελεί μια ιερή αποστολή στη ζωή της κάθε γυναίκας και κατ’επέκταση στο ζευγάρι. Πρόκειται για μια άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση της μητέρας με το έμβρυο, ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα και μια πρωτοφανή αλλαγή για το σώμα της. Είναι σημαντικό η μέλλουσα μαμά να αφιερώνει λίγο χρόνο μέρα  με την μέρα στην επικοινωνία της με το έμβρυο, προκειμένου να συμφιλιωθεί με την ιδέα και παράλληλα να δημιουργήσει τις βάσεις για ένα ισχυρό δεσμό με αυτό. Ταυτόχρονα, αυτή η αλληλεπίδραση βοηθά στην εξέλιξη του εγκεφάλου, την καλύτερη αναπνοή και την αίσθηση της ασφάλειας και της αποδοχής για το έμβρυο. Τέλος, θα πρέπει να αποβάλλετε κάθε μορφής άγχος διότι γίνεται αντιληπτό από το έμβρυο και το προδιαθέτει σε αυτό, διότι ο χτύπος της καρδιάς, η φωνή και η αναπνοή εκδηλώνουν τη διάθεση της μητέρας.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η ανάγκη για ξεκούραση θα γίνεται ολοένα και πιο αναγκαία, για αυτό θα πρέπει να κοιμάστε καλά (τουλάχιστον 8 ώρες). Προσπαθήστε να αποφεύγετε τα στενά ρούχα, που δημιουργούν πίεση και διακόπτουν τη κυκλοφορία του αίματος και να αποφέυγετε παπούτσια όπως τα τακούνια, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν πτώση. Κατά τη διάρκεια του μπάνιου, προσέξτε τη θερμοκρασία του νερού διότι, υψηλή θερμοκρασία μπορεί να οδηγήσει σε αποβολή. Να ενυδατώνετε το σώμα σας συχνά με κρέμες, διότι λόγω των ορμονών μπορεί να υπάρξουν δερματολογικές αλλαγές.

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, θα πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας σε τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και ουσίες που θα ωφελήσουν τον οργανισμό,  για να αποφύγετε τα περιττά κιλά και να διατηρήσετε μια καλή κατάσταση υγείας τόσο για εσάς όσο και για το έμβρυο.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ

Εχει αποδειχθει επιστημονικά ότι το κάπνισμα είναι ένας από τους βασικότερους λόγους θνησιμότητας στο σύγχρονο κόσμο, φανταστείτε στις νέες μητέρες όπου σύμφωνα με στοιχεία, η συγκέντρωση επιπέδων νικοτίνης και του μονοξειδίου του άνθρακα είναι πολλαπλάσια (1,5 έως 3 φορές υψηλότερη). Η νικοτίνη περνά στο έμβρυο μέσω του πλακούντα και εμποδίζει τις θρεπτικές ουσίες να φτάσουν στον οργανισμό του, ενώ περιορίζει το ποσοστό του οξυγόνου που χρειάζεται το έμβρυο για να αναπτυχθεί σωστά. Τα μωρά από μητέρες καπνίστριες είναι πολύ πιθανό, να γεννηθούν με προβλήματα βάρους, με προδιάθεση σε αναπνευστικά προβλήματα και γενικότερα να είναι πιο ευάλωτα σε ασθένειες.

ΘΗΛΑΣΜΟΣ

Ενημερωθείτε κατάλληλα για το θηλασμό, είναι μια διαδικασία που μόνο πλεονεκτήματα έχει τόσο για τη μαμά όσο και για το μωρό, μια υπέροχη αίσθηση και εντελώς δωρεάν. Το μητρικό γάλα, περιέχει τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζεται το μωρό στην σωστή αναλογία, ενώ είναι αρκετά πιο εύπεπτο από τα τυποποιημένα γάλατα, καθώς είναι ειδικό για το μωρό. Το μητρικό γάλα περιέχει όλα εκείνα τα αμινοξέα που είναι απαραίτητα για την αναπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος του μωρού, συμβάλλει στην αποφυγή πιθανών αλλεργιών που μπορεί να εμφανιστούν από τυποποιημένα γάλατα και δημιουργεί ισχυρό ψυχικό δεσμό του παιδιού με τη μητέρα, που θα το ωφελήσει στη ζωή του. Τέλος, το μητρικό γάλα θωρακίζει το παιδί από διάφορες αλλεργίες, ιώσεις και γαστρεντερολογικής φύσεως προβλήματα.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΘΙΣΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Το κάθισμα αυτοκινήτου είναι απαραίτητο από την πρώτη στιγμή που θα βγείτε από το μαιευτήριο. Καλαθούνες, πορτ μπεμπέ και προϊόντα τα οποία δεν δένονται στο αυτοκίνητο έιναι άκρως επικίνδυνα για μεταφορά. Επομένως, η αγορά καθίσματος αυτοκινήτου είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να έχετε μεριμνήσει προτού γεννήσετε. Παράλληλα, σύμφωνα με το νόμο 2696/1997 η χρήση ειδικών εγκεκριμένων καθισμάτων αυτοκινήτου καθίσταται υποχρεωτική για παιδιά μέχρι 12 ετών. Τα εν λόγω καθίσματα πρέπει να συμμορφώνονται με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό ECE R 44/04 , σύμφωνα με τον οποίο, πρέπει να ελέγχεται η συμβασιμότητα του καθίσματος με τα αυτοκίνητα καθως και να υποβάλλονται σε πολύ αυστηρούς ελέγχους, αντοχής των υλικών και των εξαρτημάτων σε όλους τους τύπους συγκρούσεων.

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ ?

Για οποιαδήποτε απορία, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά, θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε.

+30 210 5312261